La Cooperativa de Sant Isidre, L’or de Ponent

En Jordi Sans, pagès membre de la Junta de la Cooperativa de Sant Isidre, va ser el protagonista de l’article “L’or de Ponent” de la revista digital La Mira. Un article que parla de l’oli de la nostra cooperativa acompanyat d’unes fantàstiques fotografies d’en Jordi Borràs

En Jordi Sans Solé és un dels pagesos que fa l’or de Ponent: l’oli. Aquí, a la gran plana de la Terra Ferma. On les oliveres de la Garrigues es desfermen, s’alliberen, es deixen anar… i apareix la llum a la terra feta oli. Des de la seva finca dels Omellons, en Jordi porta les olives a la Cooperativa Sant Isidre (neix el 1912) de les Borges Blanques: la capital de l’oli. Aquí les olives brillen: es premsen, s’embotellen i tornen a la terra. A punt per il•luminar totes les taules, tots els plats, tots els gustos. Diuen que és un dels millors olis del món. I es pot veure i tastar a la Fira de l’Oli de les Borges Blanques (18, 19 i 20 de gener). S’ha convertit en un aparador de llum de pagesos com en Jordi, de productors, de cooperatives… Aquí, a les Garrigues, on el sol s’aplana com enlloc per donar or per a tots.

L’or de Ponent. La Mira. Veure article

[modula id=”3412″]

[modula id=”3451″]

Fotografies d’en Jordi Borràs

"L’oli Terrall de Sant Isidre,
l’ingredient que no pot faltar a la bona cuina"

Publicacions recents

L'ingredient que no
pot faltar a la bona cuina