L’associació Clúster de l’Oli de Catalunya invertirà 127.000 € en les primeres accions del 2017

Roser Vila, directora gerent de la Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques i Secció de Crèdit, SCCL va assistir a la primera Junta Directiva que va convocar el 18 de febrer GLOBALleida, formada per algunes de les principals empreses productores d’Oli a Lleida, després de la constitució legal del Clúster de l’Oli de Catalunya el passat 27 de juliol, per tal de donar resposta a l‘estudi del projecte realitzat durant el 2015/16 en el que es van definir  les línies estratègiques i accions a fer per poder elaborar el  pla de treball que ha portat a la creació d’aquest Clúster.

Començarà a treballar en l’impuls, la creació d’una marca d’oli gourmet conjunta i la millora de producció i comercialització de les empreses oleícoles de Lleida.

En el decurs de la reunió s’ha donar a conèixer el detall de la cartera de projectes i pressupostos previstos pel 2017, així com també s’ha proposat que el proper 14 de febrer es convoqui una Junta General per presentar públicament  l’Associació del Clúster de l’Oli de Catalunya i convidar a les empreses oleícoles tant de Lleida com de Catalunya a què s’hi associïn.

Les tres  primeres accions que desenvoluparà el clúster aquest 2017 seran; l’impuls i la gestió de la xarxa de cooperació del Clúster de l’Oli, l’Elaboració i llançament d’una marca d’oli gourmet entre diverses empreses oleícoles i la millora de les capacitats de producció, màrqueting i comercialització de les empreses oleícoles de Lleida, que comptaran amb un pressupost total de 127.050 € subvencionats en un 70% pel SOC.

En l’estudi impulsat per GLOBALleida es van identificar 92 empreses del sector de l’oli a Lleida que facturen 501M€ i donen feina a 913 persones.

Els membres adscrits a l’Associació Clúster de l’Oli de Catalunya s’han reunit avui com a resultat de la diagnosi de l’estudi dels principals Clústers més representatius, i alhora amb més projecció i potencial a nivell internacional a la província, impulsat per GLOBALleida, en el que es va constatar que el sector agroalimentari és el principal motor econòmic del territori format per més de 550 empreses que juntament amb la seva indústria auxiliar suposa una facturació estimada de 7.000M€. En aquest mateix estudi, es van identificar 92 empreses del sector de l’oli a Lleida amb una facturació de 501M€, que donen feina a 913 persones.

GLOBALleida ha impulsat la constitució de l’Associació Clúster de l’Oli de Catalunya i garanteix el seguiment d’aquest projecte tant amb aportació tècnica com econòmica. En els dos darrers anys s’han destinat recursos  per valor de 140.000 € cofinançats per la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Empresa i Ocupació.

"L’oli Terrall de Sant Isidre,
l’ingredient que no pot faltar a la bona cuina"

Publicacions recents

L'ingredient que no
pot faltar a la bona cuina