qui som

més de 100 anys al vostre servei

Sant Isidre de les Borges Blanques i Secció de Crèdit, SCCL té les seves instal·lacions a les Borges Blanques (les Garrigues-Lleida).

La Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques va ser fundada el 1912 i va ser una de les pioneres de les terres de ponent. A partir de les oliveres arbequines que van ser portades des de Palestina a l’Edat Mitjana, els agricultors conreen, recullen i lliuren les olives a la cooperativa, on se n’extreu l’excel·lent i reconegut oli d’oliva extra verge amb Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues.

L’èxit de la Cooperativa Sant Isidre està avalat pels prop de 1000 socis que té, una producció de 650 tones anuals d’oli d’oliva verge extra, 5 milions de quilos anuals de fruita i una secció de crèdit amb més d’un miler d’usuaris. Aquestes xifres posen de manifest l’esforç que al llarg d’aquests cent anys d’història que l’entitat ha dedicat al cooperativisme, estendard i motor de creixement. Així, un cop filtrat i envasat per la pròpia cooperativa, l’oli és venut directament del productor al consumidor sota la marca Terrall. El nostre oli no conté additius i s’obté seguint un procès d’elaboració tradicional que permet que l’aroma, les vitamines i el sabor característics restin inalterats.

També som productors de fruita i el procediment és similar: directe del camp al consumidor.

A hores d’ara, la Cooperativa és referent per al sector de l’oli i de la fruita i des dels seus orígens ha estat peça clau en el desenvolupament de la comarca.

A Sant Isidre cuidem al màxim les matèries primeres, la producció, la transformació i la comercialització dels aliments. Són aliments que arriben al consumidor directament del camp, sense intermediaris, amb segells de qualitat, naturals i respectuosos amb el medi ambient, saludables i amb un preu just, que beneficia tant l’agricultor com el consumidor.

Conscients que el sector de l’oli d’oliva verge extra és cada cop més competitiu, a Sant Isidre fem de la qualitat el nostre particular “cavall de Troia” i apostem per ampliar els serveis que des de les diferents seccions oferim als socis.

Sant Isidre està integrada en la “Ruta de l’Oli”, formada per una trentena de poblacions de les Garrigues, l’Urgell i el Segrià que concentren la major part de la producció d’oli verge extra de Lleida i que pertanyen a la Denominació d’Origen Protegida les Garrigues. En un mateix pack turístic, el viatger combina cultura, territori, gastronomia i comerç autòcton i de proximitat.

Filosofia

Des dels seus inicis, la Cooperativa sempre ha tingut l’ànim d’anar endavant, mirant al futur i plantejant nous reptes, tot esforçant-se en fer-los realitat. Vol ser referent d’un model cooperatiu basat en i per a les persones, eficient, innovador i sostenible, capaç de crear riquesa i ocupació estable.

Tot donant viabilitat als socis, en el temps i en el territori, Sant Isidre de les Borges Blanques es planteja ara aconseguir el màxim benefici per als associats. Conscients que la prioritat és fer arribar els seus productes al consumidor final, la Cooperativa treballa per donar suport als socis, per augmentar l’eficiència i la qualitat d’allò que fan i per ser cada cop més competitiva, esdevenint referent per al sector a tot Catalunya i fent del progrés un valor cada cop més consolidat.

A la Cooperativa Sant Isidre trobareu valors que creiem fonamentals, com ara

  • Excel·lència
  • Pràctiques adreçades a potenciar els principis i les normes del treball individual i en equip
  • Autonomia i independència, tot atenent les normes que regeixen la Institució, en benefici del cooperativisme
  • Compromís
  • Eficiència
  • Confidencialitat
  • Transparència
  • Responsabilitat
  • Humilitat
  • Honestedat,…

Tota aquesta filosofia de vida evita la desertització i l’abandó del camp i permet generar riquesa en consumir productes de proximitat.

L’oli elaborat per la Cooperativa Sant Isidre duu el segell de la Denominació d’Origen Protegida “Les Garrigues”, certificació que garanteix que les olives són cent per cent arbequines i que les plantacions, la producció, l’elaboració i l’envasat tenen lloc a la zona geogràfica emparada.

L'ingredient que no
pot faltar a la bona cuina