L’oli d’oliva verge extra com a eina per combatre el risc d’infecció del covid-19

La revista digital Olimerca es fa ressò de les propietats de l’oli d’oliva verge extra per combatre el risc d’infecció pel virus COVID-19. Gràcies a les seves propietats, l’oli d’oliva verge extra ajuda a combatre infeccions bacterianes i víriques de tota mena com la infecció provocada pel coronavirus. L’article també parla de la dieta mediterrània i de la seva importància per mantenir el sistema immunitari alerta a possibles infeccions.

A continuació, podeu consultar l’article complet d’Olimerca:

L’oli d’oliva potencia el sistema immunològic enfront dels virus

La pandèmia que afecta a tot el món, provocada pel COVID 19, pot portar, a curt termini, altres conseqüències en la salut de les persones que estan obligades a estar confinades en els seus domicilis. Segons diversos anàlisis realitzats per diferents consultores, s’ha observat que en els últims dies el consum domèstic de productes precuinats, elaborats i similars, s’ha disparat en els supermercats enfront de productes frescos vegetals, llegums, etc.

Aquest canvi d’alimentació, unit a una manca d’activitat física i un augment compulsiu de menjars al dia provocarà problemes entre la població de risc que ja presenten algunes patologies cròniques.

En aquest context, diversos investigadors volen fer un toc d’atenció al conjunt de la població perquè en aquests dies de confinament s’aposti per una alimentació saludable, el que anomenem dieta mediterrània, i on destaca l’oli d’oliva verge per les seves nombroses propietats.

El catedràtic d’Immunologia del Departament Ciències de la Salut, Universitat de Jaén (UJA), José Juan Gaforio, reconeix que l’oli d’oliva verge és un perfecte aliat contra infeccions bacterianes i víriques, entre molts beneficis, atès que augmenta la quantitat de cèl·lules que participen en el procés defensiu del nostre cos aportant una major resistència davant d’agents patògens externs.

En declaracions de Gaforio a Olimerca “Una bona alimentació pot ajudar a millorar el sistema immunitari per poder defensar-se dels diferents virus; i la dieta mediterrània és la gran aliada per disposar d’un metabolisme adequat per lluitar contra infeccions en general “.

Una cuina sana amb vegetals

Entre la sèrie d’aliments més recomanables per reforçar el sistema immune i prevenir les infeccions es troben les verdures preferentment fosques com el bròquil, els espinacs, les bledes, els pèsols, les pastanagues, les carabasses o les remolatxes, així com fruites com els nabius, les mores, els kiwis, les taronges, la papaia, la magrana, el mànec, l’alvocat, les maduixes; sense oblidar els cítrics rics en vitamina C per crear un ambient immune saludable.

A tot això es pot incloure la fruita seca, el peix blau (verat, sardines, peix espasa, seitons, a més de carns vermelles (vedella, bou, xai …) riques en ferro i vitamines grup B.

Finalment, recordar que el dèficit de vitamina B seria un problema en situacions d’infecció i afectaria també a el sistema neurològic. Les carns d’au són també recomanables, i els ous en totes les seves formes són aconsellables ja que són proteïnes d’alt valor biològic amb aminoàcids necessaris per a la immunitat.

És un bon moment perquè els consumidors es cuidin amb la Dieta Mediterrània i sobretot amb Oli d’Oliva Verge.

Font: https://www.olimerca.com/noticiadet/el-aceite-de-oliva-potencia-el-sistema-inmunologico-frente-a-los-virus/b8bf2e621c720052ca06f7a3c7a22814

Per a més informació:

https://www.mdpi.com/1420-3049/24/5/917

https://www.mdpi.com/2076-3921/8/5/137

https://www.mdpi.com/2072-6643/11/9/2039

https://www.mscbs.gob.es/biblioPublic/publicaciones/recursos_propios/resp/revista_cdrom/VOL92/REVISIONES/RS92C_201811083.pdf

"L’oli Terrall de Sant Isidre,
l’ingredient que no pot faltar a la bona cuina"

Publicacions recents

L'ingredient que no
pot faltar a la bona cuina