la cooperativa

Sant Isidre de les Borges Blanques i Secció de Crèdit, SCCL té les seves instal·lacions a les Borges Blanques (les Garrigues-Lleida).

La Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques va ser fundada el 1912 i va ser una de les pioneres de les terres de ponent. A partir de les oliveres arbequines que van ser portades des de Palestina a l’Edat Mitjana, els agricultors conreen, recullen i lliuren les olives a la cooperativa, on se n’extreu l’excel·lent i reconegut oli d’oliva extra verge amb denominació d’origen protegida Les Garrigues.

L’èxit de la Cooperativa Sant Isidre està avalat pels prop de 1000 socis que té, una producció de 650 tones anuals d’oli d’oliva verge extra, 5 milions de quilos anuals de fruita i una secció de crèdit amb més d’un miler d’usuaris. Aquestes xifres posen de manifest l’esforç que al llarg d’aquests cent anys d’història que l’entitat ha dedicat al cooperativisme, estendard i motor de creixement. Així, un cop filtrat i envasat per la pròpia cooperativa, l’oli és venut directament del productor al consumidor sota la marca Terrall. El nostre oli és natural, sense additius i s’obté seguint un procès d’elaboració tradicional que permet que l’aroma, les vitamines i el sabor característics restin inalterats.

També som productors de fruita i el procediment és similar: directe del camp al consumidor.

A hores d’ara, la Cooperativa és referent per al sector de l’oli i de la fruita i des dels seus orígens ha estat peça clau en el desenvolupament de la comarca.

A Sant Isidre cuidem al màxim les matèries primeres, la producció, la transformació i la comercialització dels aliments. Són aliments que arriben al consumidor directament del camp, sense intermediaris, amb segells de qualitat, naturals i respectuosos amb el medi ambient, saludables i amb un preu just, que beneficia tant l’agricultor com el consumidor.

Conscients que el sector de l’oli d’oliva verge extra és cada cop més competitiu, a Sant Isidre fem de la qualitat el nostre particular “cavall de Troia” i apostem per ampliar els serveis que des de les diferents seccions oferim als socis.

Sabem també que la interrelació del sector és fonamental, per això tenim convenis de col·laboració amb altres cooperatives del territori, com la de Fulleda, la Floresta i Belianes.

Sant Isidre està integrada en la “Ruta de l’Oli”, formada per una trentena de poblacions de les Garrigues, l’Urgell i el Segrià que concentren la major part de la producció d’oli verge extra de Lleida i que pertanyen a la Denominació d’Origen Protegida les Garrigues. En un mateix pack turístic, el viatger combina cultura, territori, gastronomia i comerç autòcton i de proximitat.

L'ingredient que no
pot faltar a la bona cuina